Trends Ideas Business Inspiration Future

the DryAger

Dry Aging to najstarsza metoda dojrzewania mięsa na sucho. To jednocześnie proces, któremu należy poświęcić nieco uwagi oraz być cierpliwym.

Teraz, możesz samodzielnie przygotować takie mięso w domu. Bez ograniczeń. W lodówce DryAger przygotujesz wołowinę, ale też szynkę, salami, ryby a nawet ser. I co tylko chcesz.

Lodówka DryAger posiada kilka patentów, dzięki którym produkty (a w szczególności mięso) zawsze wyjdą doskonale.

Po pierwsze, precyzyjna kontrola temperatury z regulacją co 0,1 F.

Wbudowany system HumoControl utrzymuje w urządzeniu stałą wilgotność. Nie potrzeba więc dodatkowego odpływu wody czy zewnętrznego zasilania.

Wnętrze wykonane jest ze specjalnej antybakteryjnej powłoki, która zapobiega rozwojowi mikroorganizmów. Co w przypadku mięsa jest dość istotne.

Dla dodatkowego zabezpieczenia, DVAirReg eliminuje zarazki i bakterii, dzięki stałej dyfuzji powietrza, filtrów węglowych i sterylizacji UVC.

Tak więc cokolwiek postanowisz przygotować, zawsze będzie bezpieczne do zjedzenia. Kiedy włożysz je do urządzenia, enzymy zaczynają powoli niszczyć struktury tkanek w rezultacie czego powstają proteiny dzięki którym mięso staje się kruche i delikatne.

Jednocześnie produkt powoli traci wilgoć a warstwa zewnętrzna wysycha tworząc ochronną powłokę mięsa. A jednocześnie zatrzymuje i potęguje smak zamknięty w środku.

The DryAger to świetny produkt do użytku domowego, ale także dla restauratorów, którzy chcieliby samodzielnie przygotować takie mięso dla swoich gości.

W wersji ‚domowej’ DryAger kosztuje 4,650 $ (jest opcja płatności ratalnej 164$ miesięcznie). Po wycenę dla biznesu należy zgłosić się do producenta.

DryAger produkowane jest w Niemczech.

References: dryagerusa