Dry Aging to najstarsza metoda dojrzewania mięsa na sucho. To jednocześnie proces, któremu należy poświęcić nieco uwagi oraz być cierpliwym.
Teraz, możesz samodzielnie przygotować takie mięso w domu. Bez ograniczeń. W lodówce DryAger przygotujesz wołowinę, ale też szynkę, salami, ryby a nawet ser. I co tylko chcesz.
Lodówka DryAger posiada kilka patentów, dzięki którym produkty (a w szczególności mięso) zawsze wyjdą doskonale.
Po pierwsze, precyzyjna kontrola temperatury z regulacją co 0,1 F.
Wbudowany system HumoControl utrzymuje w urządzeniu stałą wilgotność. Nie potrzeba więc dodatkowego odpływu wody czy zewnętrznego zasilania.
Wnętrze wykonane jest ze specjalnej antybakteryjnej powłoki, która zapobiega rozwojowi mikroorganizmów. Co w przypadku mięsa jest dość istotne.
Dla dodatkowego zabezpieczenia, DVAirReg eliminuje zarazki i bakterii, dzięki stałej dyfuzji powietrza, filtrów węglowych i sterylizacji UVC.
Tak więc cokolwiek postanowisz przygotować, zawsze będzie bezpieczne do zjedzenia. Kiedy włożysz je do urządzenia, enzymy zaczynają powoli niszczyć struktury tkanek w rezultacie czego powstają proteiny dzięki którym mięso staje się kruche i delikatne.
Jednocześnie produkt powoli traci wilgoć a warstwa zewnętrzna wysycha tworząc ochronną powłokę mięsa. A jednocześnie zatrzymuje i potęguje smak zamknięty w środku.
The DryAger to świetny produkt do użytku domowego, ale także dla restauratorów, którzy chcieliby samodzielnie przygotować takie mięso dla swoich gości.
W wersji ‚domowej’ DryAger kosztuje 4,650 $ (jest opcja płatności ratalnej 164$ miesięcznie). Po wycenę dla biznesu należy zgłosić się do producenta.
DryAger produkowane jest w Niemczech.
References: dryagerusa