Trends Ideas Business Inspiration Future

the Chicken Kitchen

SuperMeat to startup, którego celem jest produkcja najwyższej jakości mięsa z kurczaka wyhodowanego z komórek zwierzęcia, bez jego zabijania czy krzywdzenia.

Firma wierzy, że hodowane w ten sposób mięso może wzmocnić i zapewnić bezpieczeństwo żywieniowe, drastycznie zmniejszając emisję dwutlenku węgla w trakcie produkcji.

Teraz SuperMeat otworzyło w Tel Avivie pierwszą (testową) restaurację serwującą hodowane w ten sposób mięso.

Goście na własne oczy będą mogli przyglądać się przygotowywanym potrawom. Menu jest oczywiście sezonowe opierając je na ekologicznym, przyjaznym dla środowiska mięsie.

W tej chwili SuperMeat jest w fazie rozwoju a testowa kuchnia ostatecznie zostanie pełnoprawną restauracją. Jeśli jednak przypadkowo znajdziecie się w Tel Avivie i mielibyście ochotę spróbować mięso, możecie zarezerwować stolik na stronie restauracji.

Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o mięsie odsyłamy na stronę SuperMeat, a o restauracji thechicken.kitchen